Skip to main content

Tolwegen; handig als je haast hebt.

Haast hoort niet bij vakantie. Tijdens een vakantie wil iedereen altijd onthaasten. Maar de meeste mensen die naar het vakantieverblijf toe rijden hebben superveel haast. Ze willen op tijd op hun bestemming aankomen om daar helemaal tot rust te komen. En dan snel weer naar huis! Daarvoor zijn tolwegen heel handig. In deze blog vertellen we je waar je rekening mee moet houden op de diverse tolwegen in Europa.

 Relaxed op reis met een camper

Ben je in het bezit van een camper? Of ga je met een huurcamper op pad deze vakantie? Dan weet je dat de vakantie begonnen is zodra je achter het stuur van je camper kruipt. Camperaars vermijden tolwegen meestal en zoeken juist de wegen op waar je iets van het landschap kunt zien. Door mooie dorpjes en langs gezellige steden. Dwars door de bergen of een route langs de zee. Zodra je denkt ‘hier wil ik wel blijven’, zoek je de dichtstbijzijnde camperplaats of camping en stop je met rijden voor die dag. Heerlijk!

Mooie tolwegen

Maar ook met de camper wil je wel eens wat kilometers maken en dan is het handig om voor een tolweg te kiezen. Die zijn voorzien van goed asfalt en vormen rechtstreekse verbindingen tussen grote plaatsen. Soms zijn de alternatieve routes langs tolwegen zo druk met vrachtverkeer dat het prettiger is om toch voor de tolweg te kiezen. En er zijn ook tolwegen die heel erg de moeite waard zijn om juist met je camper te rijden. De 16 kilometer lange Oresundbrug, die de verbinding vormt tussen Denemarken en Zweden is zo’n tolweg. Je kunt er contant of met creditcard betalen. 

Doortrekcampings

Wist je dat de ANWB een overzicht heeft gemaakt van campings langs populaire vakantieroutes, maximaal 20 kilometer van de snelweg af? Je kunt hier veilig en rustig overnachten onderweg naar je bestemming. Op de website van de ANWB kun je de overnachtingscampings bekijken per route.

Verschillende betaalsystemen

Hou van tevoren in je vakantiebudget rekening met het betalen van tol. Dat kan namelijk flink oplopen. Ook tanken langs een tolweg is vaak duur. Bij deze tankstations zijn vaak wel de e-vignetten te koop of de raamstickers waarmee je de tol voor alle wegen in het land in één keer betaald. Oostenrijk, Zwitserland en de meeste Oost-Europese landen werken met dit systeem. In Frankrijk, Spanje en Italië betaal je per snelweg. Betalen met je creditcard is meestal het snelst. Als je het Maestro-logo ziet, kun je ook met je pinpas betalen.

Achteraf betalen

In Noorwegen betaal je voor tol voor de vele tunnels, sommige snelwegen en er is ook stadstol. Je kunt je kenteken voor je vakantie online aanmelden bij EasyGo, maar dat hoeft niet. Camera's boven de weg scannen je kenteken en de rekening wordt vervolgens vanzelf thuisgestuurd. Bij huurcampers gaat de rekening naar het verhuurbedrijf en krijg je achteraf dus nog een rekening toegestuurd.

Haast je naar Recreatiestalling Numansdorp!

Omdat er zulke grote verschillen zijn in tolheffen is het verstandig om voordat je op reis gaat het internet te raadplegen over de tarieven en de betaalsystemen van jouw vakantiebestemming. Huur je een camper of caravan bij Recreatiestalling Numansdorp dan krijg je bovendien een gratis lidmaatschap van de Nederlandse Kampeerauto Club met veel landeninformatie en leuke acties. Wist je dat je bij ons al een camper huurt vanaf €575,- per week? Kom of check ons aanbod en de beschikbaarheid direct op carva.nl/verhuur/campers. En omdat er al veel campers zijn geboekt, moet je je nu toch weer even haasten!