Skip to main content

7 redenen om nooit met de kids op camperavontuur te gaan!

Deze blog is een waarschuwing voor iedereen die overweegt om met kinderen op vakantie te gaan in een camper. We geven je 7 goede redenen om het niet te doen. Lees ze snel voor het te laat is.

1. De kids willen meteen weg

Een veelgehoord probleem van kinderen is hun enthousiasme. ‘Zodra de camper voor de deur staat’, zegt een ervaren camperechtpaar, ‘stappen de kinderen erin, eisen ze hun slaapplek op en willen ze weg. Als ouders heb je dan geen tijd meer om een beetje je draai te vinden. Je moet tenslotte ook nog de boodschappen in de kastjes leggen, de koelkast volladen en je e-reader een plekje geven.’

2. Onderweg is het beangstigend rustig

Kinderen zitten in een camper hoger dan op een achterbank van een auto. Zo zien ze onderweg veel meer. Er is ook veel ruimte voor extra speelgoed naast de stoelen van de camper. Bovendien zitten ze vaak aan een tafel zodat er onderweg geknutseld kan worden of spelletjes gedaan. Kortom, je hoort nooit meer na een half uur: ‘Zijn we er al? Ik verveel me zo.’ En elkaar de achterbank afvechten is er ook al niet meer bij. Waar blijft die goede oude tijd?

3. Het is veel te wild.

Onderweg is het misschien rustig maar eenmaal aangekomen op je bestemming voor die dag, wordt het pas echt wildkamperen. ‘Mijn tieners krijgen ineens hele rare ideeën’, klaagde een ouder. ‘We hadden een mooi plekje in de bergen gevonden naast een meertje waar we net lekker hadden gezwommen, moest er ineens een vuurtje worden gestookt. En daar moeten dan de zelf gevangen visjes op gebakken worden (of de meegebrachte worstjes). Zo kom ik natuurlijk nooit aan die e-reader toe!’

4. Tempo omlaag

In plaats van lekker elke dag maar door te rijden, gaat het tempo met kinderen in een camper echt schrikbarend omlaag. Sta je soms zomaar twee of drie dagen op dezelfde camping omdat de kinderen dan vriendjes moeten maken. Ervaren camperaars met kinderen geven aan dat ze die tijd beter op de weg hadden kunnen besteden. Je gaat er bovendien meer koffie van drinken zeggen ze, en dat is duur. Dit kun je trouwens voorkomen door op de koffie bij de buurtjes te gaan.

5. Ook nog fietsen…

De meeste campers hebben een fietsendrager zodat de fietsen meekunnen. En dat is niet prettig met kinderen. Ze kunnen dan op eigen houtje naar het dorp gaan en dat is erg gevaarlijk. In de bergen fietsen met kinderen is ook veel te vermoeiend.

6. Je blijft poetsen

Het fijne van een camping en een tent is dat er geen sanitair in zit. Je hebt dan echt even vrij van de schoonmaak. Maar een beetje camper heeft een eigen toilet en zelfs een eigen douche. Die willen kinderen natuurlijk graag gebruiken. Dan hoeven ze nooit in de rij te staan en kunnen ze ook de wc-rol niet vergeten. En de ouders maar poetsen. Tip: draai de deur op slot en gebruik het toilet niet.

7. Het is nooit genoeg!

Als je één keer met de kids met een camper op vakantie bent geweest, willen ze nooit meer iets anders. En dat is natuurlijk niet de bedoeling. Voordat je het weet hebben ze je overgehaald om volgend jaar weer op campervakantie te gaan. Nou ja zeg.

Huur een camper bij Recreatiestalling Numansdorp

Denk je nog steeds dat een campervakantie met kinderen wél leuk is? Wees dan verstandig en huur er eerst een. Bij Recreatiestalling Numansdorp hebben we een grote keuze aan campers van bijvoorbeeld Sunlight, Burstner, Adria en Chausson. Er zijn campers met twee tot vijf slaapplaatsen. Ze zijn allemaal voorzien van een complete keukeninrichting en je kunt er ook een fietsenrek bijhuren. De stoelen in de cabine zijn geschikt om een kinderzitje op vast te zetten. Neem eens een kijkje op onze website of kom langs in de showroom. Onze huurcampers staan voor je klaar!