Skip to main content

4 campertypes - welke past bij mij?

Het omgebouwde busje met geblokte gordijntjes en een stel gitaar spelende hippies bij het kampvuur kom je nog maar zelden tegen. De campers van nu zijn een stuk comfortabeler, veiliger en sneller. Maar de romantiek van het kamperen is nog springlevend! In deze blog vertellen we je over de 4 types campers en hoe je erachter komt welke bij jou past.

De alkoofcamper gaat al heel wat jaartjes mee

De alkoofcamper was de eerste riante gezinscamper. Hij heeft een grote uitbouw boven de cabine, de alkoof. Via een trapje bereik je het knusse slaapkamertje dat vooral heel geschikt is voor kinderen. Die vinden het meestal niet zo erg dat je niet veel ruimte boven je hoofd hebt en over elkaar heen moet klimmen. Het nadeel van dit type camper is dat hij (door de alkoof) minder gestroomlijnd is dan andere campers en dus windgevoelig en minder zuinig. Bij Recreatiestaling Numansdorp hebben we deze camper daarom niet in de verhuur.

De buscamper, compact en toch luxueus

De moderne buscamper is compact van formaat maar wel heel efficiënt en luxueus ingericht. De buscamper heeft de basis van een bestelbus en een verhoogd dak zodat je er gewoon rechtop in kunt staan. De meeste campers hebben een bed in de breedte maar onze Sunlight Cliff 640 heeft een bed in de lengte van wel 2 meter. Omdat deze camper eigenlijk een bus is, kun je hem ook gebruiken als personenauto. Kleinere buscampers kunnen op een gewone parkeerplaats staan. De grote zijschuifdeur is heel praktisch maar zorgt er wel voor dat het snel afkoelt in je woninkje.

Volop luxe in de integraalcamper

Omdat de cabine doorloopt in het woongedeelte is de integraalcamper heel erg ruim. Daarnaast heeft de integraalcamper een grote voorruit en zijruiten waardoor je veel lichtinval en een goed zicht hebt. Integraalcampers zijn allemaal bijzonder luxe ingericht en een aantal is uitgevoerd met een hefbed bovenin de cabine. Hiermee kunnen tot 5 slaapplaatsen worden gecreëerd. De camper is vaak erg goed geïsoleerd en kan dus ook in de winter prima gebruikt worden. Bij Recreatiestalling Numansdorp kun je vanaf 2020 integraalcampers huren.

De sportieve semi-integraalcamper

De populairste camper op dit moment is de semi-integraalcamper, of half-integraalcamper. Je ziet een voorbeeld op de grote foto bovenaan de blog. Het is een combinatie van een alkoofcamper en een integraalcamper. De cabine loopt over in het woongedeelte, net als bij de integraal. Maar hij heeft een veel sportiever uiterlijk door de gestileerde alkoof. In deze alkoof is plaats voor extra bergruimte of een groot dakraam. De goede stroomlijning zorgt voor een lager brandstofgebruik. Er is een vast bed achterin de camper en eventueel een hefbed in de cabine.

Welke camper past bij mij?

Maar hoe weet je nou welke camper het beste bij jou past? Dat heeft te maken met wie je op reis gaat, het doel van je vakantie en uiteraard je budget. Ben je van plan om met je gezin rond te trekken, dan kies je wellicht voor een ruime integraalcamper. Die heeft voldoende bedden, is goed geïsoleerd en van alle gemakken voorzien. Sportieve stellen kiezen misschien liever voor een buscamper. Daarmee kan je werkelijk overal terecht, hij is heerlijk comfortabel en een stuk goedkoper dan de integraalcamper. De meeste mensen kiezen op dit moment voor de semi-integraalcamper. Die is sportief, luxe en lekker zuinig.

Huur een camper bij Recreatiestalling Numansdorp

Voordat je beslist om een camper aan te schaffen (want het is toch een hele uitgave), is het verstandig om eerst een camper te huren. Op die manier kom je erachter of de camper die je op het oog had ook werkelijk aan je verwachtingen voldoet. Wij hebben een grote keuze aan campers van Sunlight, Burstner, Adria en Chausson. Neem eens een kijkje op onze website of kom langs in de showroom.