Skip to main content

Met de camper door Nederland

Ben je nog nooit met een camper op vakantie geweest maar denk je erover om er een aan te schaffen? Of lijkt het je leuk om in de zomer een paar weken met een camper rond te trekken maar wil je eerst wat ervaring opdoen? Denk dan eens aan een korte trektocht in eigen land. Niets is leuker dan een camper te huren en een weekje Nederland te ontdekken.

Campervakantie in de lente

De lente is een perfect jaargetijde om korte tripjes met de camper in eigen land te maken. Ben je gebonden aan de schoolvakanties, dan kun je lekker profiteren van de meivakantie. De dagen worden steeds langer en de natuur is nu op haar mooist. Een korte vakantie met de camper is volop genieten.

Jij en je camper

En waarom zou je ver weg gaan? In Nederland valt ook nog zoveel te ontdekken. Juist dichtbij huis kun je de camper goed uitproberen. Je hoeft geen vreemde taal te spreken, of te wennen aan buitenlands verkeer. Je hebt geen gedoe met slechte wegen, nee je kunt je volledig concentreren op je camper en zo ervaren hoe leuk het is om ermee rond te rijden en erin te slapen.

Voor het eerst een camper huren

Als je voor het eerst een camper huurt is het verstandig je eerst goed te laten voorlichten. Er zijn zoveel soorten en maten campers. Bij een goed verhuurbedrijf kun je binnenlopen en zullen ze je rondleiden en advies geven over welke camper bij jouw situatie past. Je zult verrast zijn hoe compleet alle moderne campers ingericht zijn. Ook goed om te weten: met de nieuwste dieselmotoren rij je altijd binnen de gestelde milieueisen.

De NKC app

Ga je met de camper op pad, dan is het heel handig om de app van de Nederlandse Kampeerclub (NKC) te downloaden. Daarin zoek je heel gemakkelijk alle campings, camperplaatsen en camperservicepunten op. Zo hoef je niet ver van tevoren je reis uit te stippelen. Je rijdt gewoon totdat je geen zin meer hebt en je app navigeert je naar alle mogelijkheden om te overnachten. De app is gratis voor leden van NKC. Als je een camper huurt bij Recreatiestalling Numansdorp, dan krijg je er een jaarlang gratis lidmaatschap van NKC bij en kun je dus ook meteen gebruik maken van deze app.

Overnacht eens op een camperplaats

In Nederland mag je niet wildkamperen maar er zijn wel camperplaatsen. Dat zijn plekken waar je met je camper de nacht mag doorbrengen. Soms zijn er voorzieningen, bijvoorbeeld als je bij een jachthaven kunt parkeren. Maar vaak is er helemaal niets. Dit is natuurlijk alleen maar avontuurlijk omdat je met je camper van alle gemakken voorzien bent. En je komt zo wel op plekken waar je anders nooit zou overnachten, midden in een stad bijvoorbeeld of onderaan een dijk. Voor een camperplaats betaal je meestal maar de helft van wat je voor een nachtje op de camping kwijt bent.

Inspiratie

Nederland kent heel veel verschillende landschappen, er valt altijd weer iets nieuws te ontdekken. Rij van de Zeeuwse kust door de grensstreek naar het Limburgse heuvellandschap. Of langs de molens van Kinderdijk, via de Veluwe naar de nieuwe wildernis in Flevoland. Rij over de hunebedden-high way in Drenthe en langs de afsluitdijk naar de bollenvelden in Noord-Holland. En zo kan ik nog een heleboel streken opnoemen waar je absoluut een keer geweest moet zijn. Is het niet nu, dan wel tijdens een ander tripje met de camper. Want pas op, eenmaal een camper gehuurd? Dan raak je verslaafd aan het vrije leven! 

Boek direct een huurcamper

Wil je ook graag eens een camper uitproberen? Boek dan een huurcamper bij Recreatiestalling Numansdorp. Wij verhuren nieuwe campers al vanaf €575,- per week. Kom langs en ervaar zelf de vrijheid en luxe van een compleet ingerichte nieuwe camper. Of check ons aanbod en de beschikbaarheid direct op carva.nl/verhuur/campers.