Skip to main content

Goedkoper met de camper!

Met een camper kom je op plekken waar je nog nooit was geweest en worden uitstapjes ineens een stuk goedkoper! Wat dacht je bijvoorbeeld van een bezoek aan het Oktoberfest in München?

Beierse tradities en lekker Duits bier

Het Oktoberfest is een festival voor jong en oud, boordevol tradities. Anders dan de naam doet vermoeden, start het Oktoberfest al in september. Om precies te zijn op 21 september om 12.00 uur, als de burgemeester van München ‘O’zapft is!’ roept (het biervat is geopend!) en het eindigt op 6 oktober. Het gratis festival speelt zich voornamelijk af op de Theresienwiese. Daar vind je grote en kleine biertenten met in totaal meer dan 8.000 zitplaatsen aan de bekende lange tafels. Er worden parades in de stad gehouden, er zijn kermisattracties, er is live kapelmuziek, veel traditionele Duitse gerechten en bijna iedereen loopt in lederhosen en dirndl. De sfeer is gemoedelijk en contacten zijn zo gelegd!

Flexibel met de camper

Omdat er elk jaar duizenden bezoekers naar de stad komen om de historische Beierse cultuur te vieren, is het niet gemakkelijk om (betaalbare) overnachtingsplaatsen te vinden. Hotels rekenen de hoofdprijs en de kans dat je nu nog een kamer vindt is niet erg groot. Maar met de camper ben je natuurlijk zo flexibel als het maar kan. Uiteraard mag je met de camper niet in de stad overnachten, maar er zijn volop camperplaatsen en campings in de buurt waar je wel een plekje kunt vinden. Zorg er wel voor dat je een plaats reserveert om teleurstellingen te voorkomen.

Neem de tijd

De reis naar München duurt per camper ongeveer 9 uur. Maar waarom zou je haasten? Beieren is een prachtige deelstaat waar je ook heerlijk kunt wandelen en fietsen. Reken voor een bezoek aan het Oktoberfest een of twee dagen en knoop er dan nog een paar dagen aan vast om lekker bij te komen. Je hebt je eigen comfortabele huisje toch bij je! Zo heb je alweer een heerlijke nazomervakantie in het vooruitzicht.

Camper huren met korting

Heb je zelf geen camper? Dan is de nazomer hét moment om er een uit te proberen.  Recreatiestalling Numansdorp heeft een uitgebreid assortiment campers voor 2 tot 5 personen. Check snel welke camper het best bij jou past op www.WijverhurenCampers.com. En wat het nog leuker maakt: als je nu een last-minuteboeking doet, krijg je bovendien €75,00 korting! Voor alle boekingen die je doet voor 2020 gelden ook nog eens de prijzen van 2019. Dus wees er snel bij want op=op.