Skip to main content

10 tips voor een campervakantie in het voorjaar

Het kan niet anders of het prachtige lenteachtige weer eind februari, heeft veel kampeerharten sneller doen slaan. Want waarom wachten met kamperen tot de zomer? Met een camper kun je net zo makkelijk vakantie vieren in (het vroege) voorjaar. En het is ook nog eens stukken goedkoper dan in het hoogseizoen. In deze blog lees je tips voor een campervakantie in het voorseizoen.

 1. Check je kachel

Hoewel de zon steeds krachtiger wordt, koelt het ’s avonds nog flink af. Daarom is een goede kachel een must. In de meeste campers is deze standaard ingebouwd. Voordat je de kachel in je camper (of caravan) in gebruik gaat nemen na een winterstalling, moet je hem wel even laten checken. Laat dit voor je eigen veiligheid doen door een gecertificeerd bedrijf.

2. Beleef het ontwaken van de natuur

In het voorjaar is de natuur eigenlijk op zijn mooist. Want alles begint dan te ontluiken. Het eerste tere groen komt tevoorschijn. Vogels zijn druk in de weer met nestmateriaal. Het ruikt ook anders in de lente! Vanuit je camper stap je elke ochtend zo de natuur in. En daardoor beleef je alles veel intenser dan in een huis.

3. Reis niet te ver met de camper

De avonden zijn nog niet zo lang, dus maak korte ritjes. Zorg dat je op tijd een mooi plekje hebt gevonden. Reis bijvoorbeeld richting de Ardennen of het Duitse Sauerland. Wist je dat je ook prachtige gratis camperplaatsen op de Veluwe hebt?

4. Doe een stedentrip

Waarom zou je altijd in een hotel moeten overnachten als je een stad wilt verkennen? Je bent veel vrijer met je camper. Overnacht op een rustig plekje net buiten de stad of er middenin. Slaap in je eigen comfortabele bed en ontbijt wanneer jou dat uitkomt. Zoek de leukste camperplaatsen via Campercontact.

5. Maak een meerdaagse fiets- of wandeltocht

Gebruik je camper om eens een meerdaagse wandel- of fietstocht te maken. Vaak is de zomer daar net te warm voor, terwijl je in de lente juist optimaal kunt genieten van een flinke sportieve inspanning. Stippel van tevoren je eigen knooppuntenroute of download een van de vele bewegwijzerde routes. Zet de camper op een strategische plek zodat je ’s avonds gewoon weer in je eigen bed ligt.

6. Voldoende kleding

Zorg voor voldoende kleding en vergeet de dikke sokken niet. Omdat natte kleding in het voorjaar niet zo snel droogt, is het verstandig meer setjes mee te nemen dan je gewend bent. Wees niet zuinig, je hebt kastruimte genoeg! Neem ook je kaplaarzen mee want het gras is ’s morgens en ’s avonds vaak nog kletsnat.

7. Elektrische deken

Als je een elektrische deken hebt, moet je die zeker niet vergeten mee te nemen. In de camper of caravan kun je hem eenvoudig aansluiten en hij gebruikt veel minder stroom dan een kachel die de hele nacht aan moet blijven.

8. Maak het gezellig

In het voorseizoen zijn de avonden vaak kouder en het is vroeger donker. Maak van je camper dus een gezellige plek om te zitten. Neem spelletjes en boeken mee en vergeet de kaarsjes niet. Heel handig en wel zo veilig: kaarsen op batterijen!

9. Boek een huurcamper

Heb je geen eigen camper maar wel zin gekregen in een voorjaarsvakantie met een camper? Boek dan een huurcamper bij Recreatiestalling Numansdorp. Wij verhuren nieuwe campers al vanaf €575,- per week. Ervaar zelf de vrijheid en luxe van een compleet ingerichte nieuwe camper. Check ons aanbod en de beschikbaarheid direct op carva.nl/verhuur/campers. Bij recreatiestalling Numansdorp hebben we een eigen werkplaats waar we ook je kachel kunnen checken.

10. Kom naar de Vrijbuiter Kampeer & Outdoor Beurs

Kom uit die winterdip en proef de lente tijdens de Vrijbuiter Kampeer & Outdoor Beurs in Gouda op 16 en 17 maart 2019. Je doet daar heel veel inspiratie op en maakt kennis met de nieuwste snufjes op kampeergebied.