Skip to main content

Hoe verwen je jouw caravan of camper?

Heb jij jouw mooiste vakanties ook te danken aan je caravan of camper? Droom je tijdens de lange wintermaanden wel eens weg bij de herinnering aan die relaxte dagen onder de luifel? De BBQ stand-by en de licht brommende koelkast volgestouwd met Franse kaas. En ’s nachts vanuit je bed even door de gordijntjes naar de sterren kijken? Die caravan of camper verwent jou al jaren! Nu is het tijd om hém eens te verwennen.

Geef hem een beurt

Goed onderhoud is heel belangrijk voor verlenging van de levensduur én de veiligheid van je kampeervoertuig. Geef hem in de wintermaanden altijd een onderhoudsbeurt. In een professionele werkplaats worden de technische zaken nagekeken. Gasflessen uiteraard verwijderen voordat u naar de stalling komt, schakel oplaadbare lampen uit en lever hem schoon en droog af bij de winterstalling.

Zorg voor wat spanning

Net als bij je auto moet je regelmatig de banden van de caravan of camper op spanning controleren. Met de juiste spanning rijd je energiezuiniger. Een klapband voorkom je door ook de leeftijd van de banden goed in de gaten te houden. Caravanbanden verslijten vrijwel nooit door het rijden, maar ze verouderen natuurlijk wel. Na ongeveer 6 jaar kunnen kleine droogtescheurtjes ontstaan. Check de leeftijd van de banden aan de hand van de DOT-code op de zijkant van de band. Het eerste cijfer is het weeknummer, het tweede het jaar waarin de band geproduceerd is.

Maak hem energiezuinig

Misschien wordt het nu eens tijd om het brommende koelkastje in te ruilen voor een energiezuinig model? Zo bespaar je flink wat elektriciteitskosten. Andere mogelijkheden om de caravan of camper energiezuinig te maken zijn het installeren van zonnepanelen, aanbrengen van ledverlichting en isolatiemateriaal. Misschien sta je er niet zo stil, maar een goed geïsoleerde camper of caravan slaapt ook lekkerder tijdens warme zomernachten.

Gun hem een onbezorgde winterslaap

Recreatiestalling Numansdorp (ook bekend als Carva) is één van de grootste stallingen van kampeervoertuigen in Nederland. Je camper of caravan staat hier veilig en je kunt hem tijdens het seizoen zo vaak als je maar wilt ophalen en weer wegbrengen. Wel even op tijd aangeven natuurlijk! Wij hebben bovendien een eigen werkplaats waarin we kleine en grote beurten verzorgen en ook APK’s.

⚠️ Let op! Een plaatsje reserveren in onze stalling? Wees er snel bij, er zijn nog slechts enkele binnenstallingplaatsen beschikbaar.