Skip to main content

Huur een camper voor een duurzame vakantie

Hoe kun je duurzaam en avontuurlijk op vakantie zonder je back-to-basic in een slaapzak te rollen? En hoe ontdek je de wereld zonder het milieu te belasten? Met een camper natuurlijk! En dan nog het liefst een huurcamper want ‘sharing is caring’. In deze blog lees je waarom een vakantie met een huurcamper een verantwoorde en vooral hele leuke keuze is.

Verklein je vakantie-voetafdruk

Steeds meer mensen krijgen last van vliegschaamte. Bekruipt jou ook al het gevoel dat je iets moet uitleggen als je zegt dat je het vliegtuig pakt naar je vakantiebestemming? ‘Wij vliegen niet zo vaak’, is het excuus, of ‘ik compenseer mijn vlucht door een boom te planten…’ Maar je kunt ook een ander soort vakantie kiezen. Eentje waarbij je veel minder CO2 uitstoot waardoor je ecologische voetafdruk een stuk kleiner wordt. Boek eens een huurcamper. Waarschijnlijk wordt je vakantie dan ook nog een stuk avontuurlijker.

Kamperen is vrijheid

Het is helemaal niet nodig om radicaal te veranderen van vliegvakantie naar back-to-basic kamperen. Dat bewijst het luxe kamperen (glamping) wel. Het combineert de voordelen van een echt bed en een eigen toilet met het gezellige van een camping. Maar als je niet de hele vakantie op dezelfde plek in je safaritent wil zitten, dan kies je beter voor een camper. Want alleen dan ben je zo vrij als een vogeltje. Zodra je het ergens wel weer gezien hebt, trek je de deur van je camper dicht en rij je verder. Er is zoveel moois te ontdekken!

Compact en energiezuinig

Eerlijk is eerlijk; tijdens het rijden stoot een camper of een auto-caravancombinatie meer CO2 uit dan een personenauto. Maar ben je op de plaats van bestemming dan is de camper of caravan vele malen milieuvriendelijker dan een hotel, een cruise of een vakantiewoning. Omdat de camper zo compact is, verbruik je weinig energie. Tijdens de Kampeer en Caravanbeurs 2018 in Utrecht riep de ANWB een Hymercamper uit tot beste camper omdat het interieur zo slim en ruimtelijk ontworpen is dat het een gewichtsbesparing oplevert. Hoe minder gewicht, hoe minder energie nodig is om te rijden.

Sharing is caring

Een huurcamper (of caravan) is nog beter voor het milieu dan een eigen camper. Dat komt omdat de huurcamper vaker wordt gebruikt. De meeste mensen gebruiken hun camper 2 of 3 keer per jaar om hem verder ongebruikt in de stalling te laten staan. Door iets te delen, hoeft er minder geproduceerd te worden en dit is bij uitstek een milieubesparing. Als je daarnaast ook nog je mobiel oplaadt via een wakawaka zonnelader, je afval altijd netjes opruimt en zo min mogelijk plastic verpakkingen gebruikt, dan wordt jouw vakantievoetafdruk wel heel erg klein.

Boek snel een huurcamper

Ben je enthousiast geworden over een duurzame vakantie? Boek dan eens een camper uit de Hymergroep bij Recreatiestalling Numansdorp. Wij verhuren nieuwe Sunlight, Adria en Chausson campers vanaf €575,- per week. Daarnaast hebben we Burstner caravans al voor €395,- per week. Kom langs en ervaar zelf de vrijheid en luxe van een compleet ingerichte nieuwe camper of caravan.