Skip to main content

Veilig op vakantie

Vakanties met een camper, caravan, vouwwagen, tent of boot zijn nog nooit zo populair geweest als in deze coronatijd. Logisch, want nergens is de anderhalvemetersamenleving beter toe te passen dan op de camping of op het water. In deze blog geven we je 7 tips hoe je echt veilig van je vakantie kunt genieten.

Veel Nederlanders gaan dit jaar niet op vakantie. Uit angst voor een coronabesmetting blijven ze liever thuis. Een prima beslissing, maar het is ook fijn om wél op vakantie te gaan. In een andere omgeving kun je vaak even helemaal tot rust komen en alle zorgen van je af laten glijden. Voorwaarde is wel dat je je helemaal veilig voelt.

1. Rij zelf

Veel verre reizen zijn geannuleerd. En ook al zijn er weer een hoop landen die hun grenzen hebben opengesteld, een groot aantal vakantiegangers wil het vliegtuig nog niet in. Best logisch, je zit dicht op elkaar en als er toch weer een uitbraak komt, dan weet je niet wanneer je weer naar huis kunt. Dus als het even kan, pak je de auto en rij je zelf naar je vakantiebestemming, het liefst lekker dichtbij. En wat dacht je van een sportieve fietsvakantie?

2. Schuitje varen, theetje drinken

Iedereen met een eigen boot is nu een gelukkig mens. Want waar zit je nou beter dan op het water? Vermijd drukke jachthavens en sluizen. Stouw je kombuis vol met lekker eten en drinken en overnacht in de vrije natuur.

3. Vergeet de fiets niet

Onder de luifel van je eigen tent of caravan is het goed toeven deze zomer. Je mag weer gebruik maken van het sanitair op de campings en bij elkaar op visite gaan is ook weer toegestaan, als je maar anderhalve meter afstand houdt. Vergeet niet je fiets mee te nemen. Want de omgeving verkennen doe je het beste per fiets.

4. Huur een camper of caravan

Heb je geen eigen kampeermiddel? Geen probleem, want gerenommeerde verhuurbedrijven zorgen voor volledig gedesinfecteerde campers en caravans. Bij Recreatiestalling Numansdorp huur je altijd een (bijna) nieuwe camper of caravan die elke keer helemaal wordt schoongemaakt volgens de strikte regels van het RIVM. Er zijn nog campers beschikbaar.

5. Ruil van huis

Waarom ingewikkeld doen als het makkelijk kan. Niets is zo leuk als een keer van huis ruilen. En het is nog lekker goedkoop ook. Het enige wat je moet doen is je huis grondig poetsen voordat je de sleutels afgeeft. En spreek af dat iedereen zijn eigen kussens meeneemt. Kunnen jullie eindelijk eens genieten van een huis met een tuin, in plaats van een balkon in de stad (of andersom).

6. Vermijd de drukte

Het lijkt natuurlijk een inkoppertje, maar dit is dé manier waarop je je veilig voelt. Zoek geen drukke plaatsen op! Zoek een vakantiebestemming uit zonder kinderanimatie, drukke stranden, overvolle boulevards of volle winkelstraten. Wie weet, bezoek je dat alles volgend jaar weer. In deze tijd ontdek je juist de voordelen van het vrije buitenleven.

7. Voel je veilig met de reisapp van Buitenlandse Zaken

De Nederlandse overheid laat met kleurcodes zien welke landen veilig zijn om naartoe te reizen. De meeste Europese landen zijn veilig, sommige hebben de code oranje. Dit betekent dat het beter is om er niet naartoe te gaan. Ga je naar het buitenland, download dan de reisapp van Buitenlandse Zaken. Dan krijg je tijdens je reis adviezen en kun je met een druk op de knop contact opnemen met het BZ contactcenter.

Recreatiestalling Numansdorp helpt je op weg

Recreatiestalling Numansdorp is één van de grootste stallingen van kampeervoertuigen in Nederland. Wij hebben bovendien een eigen werkplaats en een showroom waar we bijna nieuwe en gebruikte campers en caravans te koop aanbieden. Daarnaast verhuren we via Wijverhurencampers.com luxe caravans en campers van Sunlight, Burstner, Adria en Chausson. Neem snel een kijkje op onze website en ontdek ons grote aanbod.